Gudomlig timing

0

Ibland ser man inget för alla träden i skogen utan man behöver ett gudomligt ingripande för att vända om och se stigen igen.

Så blev det för mig förra året blev jag fysiskt sjuk diabetes typ 2 med socker värde på 17 vilket är lite för högt 🙂 man bör ligga på 7 efter måltid.

Jag gjorde allt åt medicin vilket inte hjälpte så jag gav mig i kast det jag utbildad mig i sista 6 åren diet men hälsosam och i mitt fall keto hälsosam.

Idag ligger mitt värde på 8 efter måltid och 7 faste prov och 20 kilo lättare och sockret kommer nog slå högt ett tag för allt skit jag ätit 42 år måste få ta tid att läka.

Tack vare att jag följt keto dieten strikt även om jag fuskade vid jul, för lite choklad måste ju en brud få i sig som är sötare än 80 % så äter jag inga mediciner mer utan reglerar blodsockret med att äta det min kropp behöver inte vad min hjärna önskar eller mitt hjärta vill trösta mig i.

så tack vare de har jag gått ner och kommer fortsätta för jag äter inte för utseende utan jag äter för att rädda mitt eget liv och min livskvalité är viktig för mig.

Men detta har varit en tuff resa, jag är en tjurig enveten brud som vägrat gå i diet eftersom min mamma gick på diet så länge jag kan minnas och jag hatade hur jag såg hur hon såg på sig själv i spegeln.

Hon kände ju aldrig att någon tyckte att hon dög, fanns alltid något som kunde bli bättre, så jag har lärt mig att hata min kropp för det gör alla människor ändå. Är man överviktig så lär man sig det snabbt i livet, många älskar oss men många avskyr oss och det glöms bort hur ont det gör att få höra.

Ärligt och intimt.

Jag har bearbetat flera år efter mamma gick bort hur ska jag förhålla mig till mig själv, ska jag fortsätta hennes arv eller ska jag förändra mitt inre så jag ser mig själv som den vackra tjej jag är, oavsett hur andra ser ner på mig så lär jag mig att se mig som en tjej som är snäll, generös och söt.

Så kom det gudomliga timingen.

Lång historia, men så kommer Veronica in i mitt liv och frågar om jag vill utvecklas mer medialt och utforska mediumskapet så självklart hoppar jag på det och börjar se på mig själv igen ur en annan vinkel.

Jag börjar se hur jag slår ner på mig själv så fort jag öppnar munnen i kursen och jag hör mitt inre skaka galler inuti mig själv…släpp ut mig släpp mig fri….släpp dina tankar och ge dig hän….gjorde jag det? Nej, så fort jag lyckades backade jag in i mitt skal igen och intalade mig själv du Johanna ska inte tro att du är något…sätt dig ner och vänta på din tur.

Veronica som är mycket inkännande fattar ju galoppen så hon släpper inte och frågar hur det är.

Hon erbjuder mig en plats i hennes grupp som utvecklas för att se sig själv, vara sig själv och ge sig en chans att få utvecklas i sin egen takt, självkänsla ska man inte påskynda det får ta den tid det tar.

Och på den vägen är det som jag nu sadlat om till, går i kurs med Dominic samt Veronica i självkännedom hitta mitt egna jag, vem är Johanna, inte vad jag lärt mig att alla vill se mig som, utan vem är jag ,vem vill jag vara.

Så jag vill tacka för det som dom såg där uppe vad jag behövde, vilka människor i mitt liv jag behöver för att äntligen bryta igenom mitt eget lilla skal.

För det är ju faktiskt så här, denna bit består till 10% av mig men denna procent har hållit mig tillbaka hela mitt liv, men nu är det dags att ta itu med den en gång för alla med rätt lärare går allt.

De är ingen människa som kan vara i balans hela tiden det är när vi får omvärdera våra liv som gör att vi kan förändra oss men då måste vi nockas för att inse att en livsförändring måste ske.

Tusen tack Veronica du är sänd från änglarna

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke