Vila i nuet

0

Insnöad i morse vi såg inte ens trappstegen på bron lite härlig känsla mitt i allt skottande vad gjorde vi förr då vi blev insnöade?!

Pressade vi på eller accepterade vi läget och vilade oss igenom vintern, jag ser i mitt inre människor i sina långhus som värms av en eld som är igång på nått sätt får jag en känsla av att djur stora som små var bland oss också barns som gråter i bakgrunden.

Jag tittar ut genom mitt fönster medans snöröken yr runt husen låter sig lekas in i drivor på gården.

Idag skottar vi stånkar och stönar ryggar som smärtar man hör traktorer mullra utanför allt för att försöka hinna med snö ansamlingen.

All denna jäkt för att vägras låta sig nedslås av något pusha vidare kom drivis och snö bara att braka igenom snövallar inget ska få besegra mig genom min framfart destinationen är jobba eller köpa och jobba för att man ska kunna köpa, det har blivit livets hjul inte överlevnad utan att få köpa något när dagen tar slut så äger jag något nytt i min hand.

Vad hade du gjort om du fått välja jag gissar att du inte valt att skotta dig ut utan valt en kopp kaffe ihopkrupen i en fåtölj med en avlägsen musik i bakgrunden kanske en bok eller tidning kanske en stickning i handen som låter dig tappa en maska för att stanna tiden ytterligare för att gå tillbaka ett till steg och bara fånga upp den smitandes masken.

Ibland är det underbart skönt att bara få vara stilla just så stilla att du kan slumra till en stund få känslan tillbaka till lägerelden i mitten samtalen som pågår runt dig som får dig att gosa ner dig ytterligare och bara njuta av sällskapet slumra in drömma sig bort.

Förr tänkte de också framtid men inte i stress överleva planera vinterns intrång acceptera lugnet ta tillvara på nuet låta sig ta tid för de man inte hinner på sommaren sitta och sy nya kläder för nästa år väva en ny korg eftersom den andra har gått sönder och örter svampar måste samlas hela sommar halvåret osv…

Tankarna jag får är ta det lugnt när du blir påmind av att vila SJ som fäller ner bommarna låt dig vila i nuet tills tåget åkt vidare och bommarna åker upp med en smäll inte svära åt att få vänta, en sek vila andas i nuet.

Skapa dig friheten att ta tillvara på dagens vila i nuet.

Önskar dig en magisk dag

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke